Bejelentkezés

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Regisztrálás

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük, hogy regisztrálta magát az Omronnál

A fiókregisztráció befejezéséhez elküldtünk egy e-mailt a következő címre:

Vissza a weboldalra

kérjen közvetlen hozzáférést

Adja meg az alábbi adatokat, és közvetlen hozzáférést biztosítunk az oldalon levő tartalomhoz

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Műszaki hiba lépett fel. Az űrlap adatai nem kerültek feldolgozásra. Elnézést kérünk ezért, kérjük próbálja meg később ismét. Részletek:[details]

Download

Köszönjük érdeklődését!

Most már hozzáférhet a következőkhöz: A csomagolás és az intralogisztika kihívásainak kezelése az e-kereskedelem területén

Küldtünk egy visszaigazoló e-mailt a következő címre:

Tovább erre az oldalra

Kérjük, vagy kérjen közvetlen hozzáférést a dokumentum letöltéséhez

Flexible Manufacturing
Operational Excellence
automation blog

A csomagolás és az intralogisztika kihívásainak kezelése az e-kereskedelem területén

Közzétéve: 2022. február 24. hely: Flexible Manufacturing

A robottal támogatott csomagolás gyors és költséghatékony egyedi megoldásokat tesz lehetővé, hogy kezelni tudják az ellátási lánc ingadozásait.

írta: John van Hooijdonk, az OMRON napi fogyasztási cikkekhez kapcsolódó európai üzletágának marketing vezetője.

Az e-kereskedelem virágzik, és nem csak a Covid-világjárvány és annak hatásai (mint például a különböző korlátozások vagy az üzletek bezárása) miatt. 2020-ban az internetes értékesítés globális szinten több mint 24 százalékkal, mintegy 4,3 billió dollárra nőtt. Ezek a számok az online kereskedők számára jó hírt jelentenek, az általános és az egyedi igényeket kielégítő csomagolási, raktározási és intralogisztikai tevékenységeket végző szolgáltatók számára viszont egyre növekvő kihívást jelentenek.
Ezekben az ágazatokban a szolgáltatóknak olyan módszereket és technológiákat kell találniuk, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy optimalizálják működésüket, fel tudják szabadítani alkalmazottaikat és növeljék hatékonyságukat. A robotokkal támogatott csomagolás és más innovatív megközelítések fontos támogatást nyújtanak e célok eléréséhez.
A csomagolás számos e-kereskedelmi szolgáltató számára az egyik legnagyobb prioritást élvezi. A folyamatok kézzel történő elvégzése már nem elegendő, ehelyett gyorsabb és automatizált csomagolási munkafolyamatokra van szükség.

Gyors és rugalmas megközelítés az e-kereskedelem számára

A lassú átfutási idő már nem elfogadható, ami az internetes kereskedők számára létfontosságú kérdés. Az elosztó- és rendelésteljesítési központoknak egyaránt meg kell birkózniuk az egyre növekvő termékválasztékkal (nagy variáció, kis térfogat); a nyomon követhetőség egyre fontosabb szerepet játszik; a személyzet egészsége és biztonsága, valamint a pontosság és a sebesség fontosabb, mint valaha. Ugyanakkor egyre nagyobb a választék, gyakran kevés hely áll rendelkezésre, hiányzik a szakképzett munkaerő a termelésben és a raktározásban, és a növekvő mennyiség ellenére meg kell felelniük a nagyobb rugalmasság iránti keresletnek.
Olyan automatizált rendszerekre van szükség, amelyek lehetővé teszik a költséghatékony személyre szabott, manuális műveletektől a teljesen automatizált folyamatokig. A csomagolás automatizálásának növelése egyszerűsíti a kezelési folyamatokat; akár átveszi az egész gyártási folyamatot, vagy kiegészíti a hagyományos módszereket, minden esetben lehetővé teszi a csomagok gyorsabb kezelését és szállítását.

Rugalmas, egyedi megoldások

A megfelelő elgondolás kiválasztásakor a gyártó, valamint a raktár- és logisztikai partnerek követelményei állnak az előtérben. A teljesítményt, valamint a egyediséget is figyelembe kell venni – a rendszereknek, gépeknek és technológiáknak alkalmazkodniuk kell a változó igényekhez, a minőségi követelményekhez, valamint a lehető legoptimálisabban kell kihasználniuk a gyár vagy a raktár rendelkezésre álló helyeit.
A helyhez kötött és mobil elemekből, robot és érzékeléstechnológiából álló autonóm és újrakonfigurálható csomagolósor felel meg a legjobban az iparág modern követelményeinek. A megoldásnak ideális esetben könnyen bővíthetőnek kell lennie, de ha szükséges, kisebb teljesítményre is redukálható, hogy kezelni lehessen az ingadozó ellátásilánc-igényeket és a változatos, kis volumenű termelési modellt.

Robotizált automatizálási és ellenőrzőrendszerek e-kereskedelmi csomagoláshoz

A kézi csomagolási folyamatok lehető legnagyobb mértékű automatizálása létfontosságú. A csomagolási folyamatok robotizálás segítségével történő automatizálására azért van szükség, hogy a dolgozóknak ne kelljen ismétlődő, összetett vagy veszélyes feladatokat ellátni. A címkézési, jelölési, kódolási és ellenőrzési rendszerek beépítése segíthet kiküszöbölni az emberi hibákat, valamint megfelelni az egyre szigorúbb környezetvédelmi és címkézési előírásoknak.
Olyan területeken alkalmazható, mint:
  • A bejövő áruk vizsgálata olyan jellemzők alapján, mint a címke, a csomagolás mérete és sértetlensége, vagy az előírt maradék eltarthatósági idő és a szállítási hőmérséklet.
  • 3D ún. „bin picking” tárgyfelszedési megoldás, ahol a kihívás az, hogy a véletlenszerűen egy tartályba helyezett alkatrészek kiemelése megfeleljen az emberi képességeknek, vagy túlszárnyalja azokat.
  • A raktárkezelőt segítő ún. Person-to-Goods (PTG) komissiózási módszerek, amelyek csökkentik az összeállítási folyamathoz és az összetevők kézi válogatásához szükséges időt.
  • Automatizált tárgyfelszedés és -elhelyezés a különböző termékek, formátumok, méretek, szalaghosszúságok, védőanyag-mennyiségek stb. kezelésére, javítva a hatékonyságot és a rugalmasságot.
  • A palettázási folyamatok esetén nagymértékben profitálhatunk az automatizált rendszerek használatából, mivel ismétlődő munkáról beszélünk, amely nagy sérülésveszélyt jelent a dolgozók számára.
  • Raklapok szállítása targoncák helyett AMR-ekkel (autonóm mobil robotokkal) a biztonság növelése érdekében.
Ezeknek feladatoknak az automatizált elvégzése számos előnnyel jár:
  • Csökkentett termelési és munkaerő-költségek
  • A hibák kiküszöbölése
  • Optimális termelékenység, pontosság és hatékonyság
  • A szennyeződés kockázatának csökkentése
  • A személyi sérülés kockázatának csökkentése
  • Sokoldalúság, rugalmasság és megbízhatóság növelése

Hogyan készülhet fel az e-kereskedelem kihívásaira?

Az e-kereskedelem hatalmas potenciálja számos lehetőséget kínál a már működő vállalatok, valamint az induló kisvállalkozások számára, hogy üzleti sikereiket megsokszorozhassák. Mind a fogyasztók, mind a vállalatok egyre több terméket rendelnek online. Minden eddiginél nagyobb nyomás nehezedik a csomagolóvállalatokra, hogy innovatív és hatékony módon lépést tarthassanak a növekvő kereslettel. A modern és integrált automatizálás, a robotizálás és az érzékeléstechnológia segít a csomagoló- és co-packing vállalatoknak a műveletek korszerűsítésében, az emberi munkaerő felszabadításában, valamint a biztonság és a hatékonyság növelésében.
A személyre szabható megoldások segítenek az ellátási lánc változó igényeinek kezelésében, az általános költségek leszorításában és az alapterület csökkentésében. A versenyelőny biztosítása érdekében a kézi csomagolási műveleteket a lehető leggyorsabban automatizált és innovatív megoldásokra kell cserélni, mivel ez az egyetlen módja annak, hogy az iparág vállalatai valóban készen állhassanak az e-kereskedelem kihívásaira.

Vegye fel a kapcsolatot az Omron szakembereivel

Van bármilyen kérdése vagy szeretne személyes tanácsadást kapni? Forduljon szakembereink egyikéhez.
  • Omron Europe

    Omron Europe